400.000 danskere lider af blæreproblemer – er du en af dem?

Blæren er et vigtigt organ, som mange af os har en tendens til at glemme – lige indtil, der er problemer med den.

Mange tror, at inkontinens og urinvejssygdomme er et kvindeproblem. Det er det ikke – kun. Både mænd og kvinder har blæreproblemer – i 40’erne er der flest kvinder med blæreproblemer, i 70’erne er hyppigheden størst blandt mænd. I Danmark har hver sjette m/k over 40 år problemer med en overaktiv blære. Det svarer til ca. 400.000 danskere. Så du er ikke alene.

Der er forskellige former for blæreproblemer med forskellige symptomer. På blæren.dk kan du læse om de mest typiske – og særligt hvad du kan gøre for at komme generne til livs. Tegn på, at din blære kunne have det bedre, er, hvis du ofte skal på toilettet, har svært ved at holde dig eller kan have svært ved at tømme blæren. Resultatet er ofte frygt for at tisse i bukserne, hvilket kan være meget stressende for den enkelte.

Tag kontakt til din læge,
hvis du oplever blæreproblemer

Når man har besluttet dig for at søge hjælp med sit blæreproblem, skal man indledningsvis bestille tid til en konsultation hos sin læge. Blot at nævne det i forbifarten gør, at det let falder mellem to stole. Husk, at viden er magt. Hvis man i forvejen ved, hvilken hjælp der findes derude, kan man også selv stille højere krav til behandlingen.

Lægen har ansvaret for at finde ud af, hvordan man bedst gør noget ved blæreproblemet. Nogle gange får man en henvisning til en specialist for videre behandling, fx en urolog.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvordan du kan træne din blære? I brochuren Blære- og bækkenbundstræning har vi samlet letlæselig information tilpasset de forskellige former for inkontinens. Du får blandt andet svar på, hvordan man kniber, hvad blæretræning er, og hvorfor der et vigtigt at træne bækkenbunden.

Download brochuren som pdf.

HVEM BESTEMMER DU ELLER DIN BLÆRE?

Hvem bestemmer du eller din blære? Tusindvis af mennesker lider af pludselig og hyppig vandladningstrang. Oplever du de samme symptomer, kan du have en overaktiv blære.  Det kan du blive klogere på ved at svare på fem hurtige spørgsmål. URO_2021_0109_DK...

URO_2021_0109_DK 09.2021

Tag kontakt til din læge